torsdag 3 juni 2010
dessert på första jordgubbarna
när det finns färska jordgubbar att köpa till ett överkomligt pris, tycker jag att man ska slå till på det så ofta det går :-) och då är det bra med lite varierande recept till hands:
till 2 personer:
2 små smördegsplattor ( jag använder lantgårdens )
1 liter jordgubbar
råsocker efter behag
1 uppvispat ägg
vaniljsocker att pudra över
tina smördegsplattorna. kavla ut dem så att de blir lite tunnare och inte sådär perfekt fyrkantiga :-) ansa jordgubbar och dela i mindre bitar, låt dra med råsocker i minst 10 min. sätt ugnen på 225 C. pensla smördegen med ägg, fördela jordgubbarna mitt på. Grädda i ugnen ca 14 min, men passa så det inte blir för mörkt. Låt svalna något. Pudra vaniljsocker över (går lättast med en fintrådig tekula).
mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej kompis! Vad gott det låter! Jordgubbarna på Maxi är fortfarande hutlöst dyra, så jag får lugna mig lite med dem...
SvaraRaderaJag har handlat ingredienser nu för att göra din müsli, den lät så himla god! Kram!
helt ärligt så var dessa holländska, men dock köpta på saluhallen så det kändes ändå lite "äkta" på nåt vis :-)
SvaraRaderaVILKEN HÄRLIG BLOGG!!! =)
SvaraRaderaVäldigt trevlig och fin blogg du har!
SvaraRaderaVi köpte på oss jordgubbar idag, de stod och såg så goda ut i affären så vi kunde helt enkelt inte motstå dom!
SvaraRaderaVi tänkte kalasa på dom i morgon till lite bubblor i glaset, så gott!
Det här recepet ser riktigt gott ut. Hörde av Helena att du är ny i bloggosfären. Välkommen.
SvaraRaderahej allihop!
SvaraRaderaoch tack för era varma ord!