söndag 20 juni 2010

prinsessbröllopstårta


















den här har två saker rätt för att få kallas bröllopstårta: vi åt den igår 19e juni och den är god nog åt vilken prinsessa som helst... :-)

till botten:

3oo g mandelmassa
3 ägg
1/2 dl vetemjöl

finfördela mandelmassan. blanda i ägg och sist vetemjöl till en slät smet. häll i en bröad och smord form med löstagbar kant och grädda i 35 min i 175 C. låt svalna.

till vaniljkrämen:

2 dl vispgrädde
2 ägggulor
1 msk potatismjöl
fröna från en vaniljstång
3 msk strösocker

vispa ihop grädde, äggulor och potatismjöl och låt sjuda till en kräm under omrörning på svagare värme. när krämen tjocknat, dra av plattan och rör i vanilj och strösocker. låt svalna.

lägg upp botten på ett fat, bred ut krämen ovanpå. toppa med 1,5 liter färska jordgubbar, ett par kvistar citronmeliss och pudra sist över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar