torsdag 22 juli 2010

het salsa

























en riktigt god salsa gjorde jag av:

8 fina tomater
2 röda chili, spansk peppar
5 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 rågad matsked torkad koriander
saft av 2 lime
salt

torrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen. ställ åt sidan och låt svalna något.

finhacka den gula löken och skölj av den för att minska något på styrkan, är det färsk lök behöver du inte göra det.

skär bort ändar på både tomater och chili och skala vitlöken.

nu kan du antingen lägga alltihop i en mixer för en slät salsa eller göra som jag för att få lite mer grov konsistens, mortla allihop. det får dock inte plats i en vanlig mortel... :-)

jag tog vitlök, chili, koriander, salt och lök i morteln. tomater och lime mosade jag i en större skål och blandade sedan ihop allt.

förvara i en burk i kylen.

supergott och riktigt hett... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar