lördag 17 juli 2010

spicy chicken tortillas

























förra helgen blev det shopping på stan i värmen. kvällen avslutades med en sen middag i svalkande skugga.

vi åt en kryddig kycklinggryta i tortillabröd tillsammans med kokt ris, gräddfil, riven ost och min guacamole (jag la dock till ett par hackade tomater utan innanmäte och en halv hackad rödlök)

kycklinggryta till 6 pers:
1200 g kycklingfilé
smör
olivolja
5 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (smaka för att bestämma exakt mängd) (kom ihåg, ju större, desto mildare)
1,5 rödlök
1 gul lök
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kryddpeppar
3 lagerblad
1 msk farinsocker
1000 g krossade tomater
1 msk torkad oregano
1 msk torkad koriander
1 msk färsk timjan
1 skvätt rödvinsvinäger
1 skvätt balsamvinäger
saft från 1 lime
2 kycklingbuljongtärningar
salt & peppar

finhacka chili, vitlök, rödlök och gul lök. fräs i smör och olivolja. tillsätt, kanel, kryddpeppar, smulade lagerblad, farin, oregano, finhackad timjan, koriander och fräs ytterligare någon minut. blanda sedan i krossade tomater, rödvinsvinäger, balsamvinäger, saft från lime, smula i kycklingbuljongtärningar och låt koka ihop. smaka av med salt & peppar.

skär kycklingen i små bitar och lägg ned allt i grytan. låt småkoka i minst en halvtimme. smaka av.

servera i en stor gryta direkt på bordet tillsammans med ris, guacamole, riven ost och gräddfil i skålar.

jag använde både vanliga majs tortillas och så hittade jag perfekta mini tortillas från santa maria. klockren storlek! :-)

(bästa tipset för att vika ihop sin tortilla: lägg fyllningen mitt på, vik upp den kanten du har mot dig, över fyllningen några centimeter. vik helt över från höger och vänster och du har fått dig ett hyfsat icke-läckande paket :-)...)

2 kommentarer:

  1. Så gott. Ska testa din kryddblandning nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Ohoh, så gott det låter. Detta åker direkt ner i vår spara hög och ska testas inom det snaraste!

    SvaraRadera