måndag 23 augusti 2010

bolognese special med paprikaströssel























som jag har grunnat på varför varje pizzeria envisas med att ha minst en "special" i sitt pizzasortiment, allt som oftast i kombination med ett namn, typ tonys special o.s.v.

jag tror jag vet varför den heter special...

när man fått till något som smakar fantastiskt gott som resultatet av ett gäng olika kryddor och smaksättare som inte har något inbördes gemensamt, ja, då är det inte särskilt lätt att veta vad man ska döpa det hela till....

så här är min bolognese special... ca 7 portioner:
800 g nötfärs (helst ekologisk, det smakar mycket bättre)
2 rödlökar
1 solo vitlök
5 paprikor i olika färger
0,5-1 dl sherry
1-2 msk soya
1 dl felix chilisås
salt & peppar
2 tsk grönpeppar
1 msk dijonsenap
1 msk sambal oelek
1 dl vatten
4 dl lättcremefraiche
7 portioner pasta

koka pastan. stek köttfärsen i smör tillsammans med pressad vitlök och finhackad lök. salta något. häll sedan i creme fraiche och vatten och så sherry, soya, chilisås, mortlad grönpeppar, senap & sambal oelek och låt koka ihop några minuter. smaka av med salt & peppar.

finhacka paprikan och strö över pasta och bolognese direkt på tallriken.

mumsigt...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar