tisdag 10 augusti 2010

sköt-sig-själv torsk med potatis och grönsaker




















det här är en klassiker i vårt kök!

det är så superenkelt att göra, man behöver inte stå och passa utan bara skjuts in i ugnen med alltihop och så är det klart medan man kanske hunnit plocka ur och fylla både tvätt- och diskmaskin under tiden :-)

för 2 personer:
2 fina bitar torskfilé (jag brukar köpa icas styckfrysta)
citronpeppar
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
6-10 fasta potatisar beroende på storlek (färskpotatis går också bra när det är den tiden på året)
2 vitlöksklyftor
2 rågade msk lättcremefraiche
salt & peppar

sätt ugnen på 225-250 C. skala och skär potatisen i mindre bitar. klyftor är ju det vanligaste, men jag gör bitar mest för omväxlings skull. lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med pressad vitlök och en skvätt olivolja. salta och peppra. ställ in detta i ugnen.

skär sedan paprikor i mindre bitar och klyfta löken. bred ut detta i en annan liten ugnsform på lite olivolja. salta. lägg sedan fiskfiléerna ovanpå och krydda dem med salt och citronpeppar.






















när potatisen stått i ugnen i sisådär 15-20 minuter och börjar bli något sånär klar, är det dags att sätta in fisken. det tar ungefär 10 min för den att bli perfekt. det märks när den så att säga "trillar isär" att den är klar.

lägg upp på tallrikar tillsammans med en liten klick lättcremefraiche. klart! :-)

1 kommentar: