fredag 29 oktober 2010

Flensburger Pilsener - min absoluta favorit-öl

för ett par år sedan, spenderade vi ett par dagar i Flensburg i norra Tyskland. Där finns en finfin restaurang som ligger ute i vattnet. där satt vi en solig kväll och åt gott och drack god öl; Flensburger Pilsener.

tyvärr finns den inte att få tag i i Sverige och inte heller på Bordershoppen i Puttgarden. vi köper den i fina backar i flaskor med patentkork på CITTI i lübeck. så är ni där eller dyker på det någon annanstans, tveka inte att köpa en back.

det är verkligen en riktig pilsner med mycket smak men med relativt lite beska. minns så väl att vi efter vår måltid på restaurangen i Flensburg gick vidare till en pub där vi beställde en vanlig fatöl. det gick inte att dricka efter Flensburger Pilsener, smakade som saft med konstig bismak... :-)

3 kommentarer:

  1. Jag är en dålig öldrickare tycker min man... Jag dricker helst en ljus lättöl högt ett par gånger per sommar. Men jag gillar flaskan. Min man har köpt någon färsköl i sådana flaskor som jag sedan tvättat rena och gett bort hemgjord dryck i.

    SvaraRadera
  2. gör någon mexikansk het rätt och servera corona med limeklyftor i, brukar få den mest inbitna motståndaren till öl att mjukna... :-)

    SvaraRadera
  3. Jo, men då är vi inne på så ljusa ölsorter att tom jag dricker lite :-)

    SvaraRadera