onsdag 24 november 2010

en underbar brödbok med färgglada prickar och noteringar..


här vill jag tipsa om en underbar brödbok. visst blir man mer brödbakssugen på sommaren och så på hösten..? På sommaren för alla grillfester där man behöver bröd som tillbehör och på hösten för att brödbak värmer köket så härligt och för att det är så gott till soppa!

Tulla Grünberger har gjort en alldeles underbar bok där hela poängen är att hon bakat allt bröd hemma i sin egen ugn, inga storköks/bageribröd här inte...

många gånger har boken åkt fram och för att komma ihåg vad som är bra och inte så har jag hittat ett finfint sätt att komma ihåg...
i vilken välsorterad mataffär som helst eller i bokhandlar för den delen, så kan man köpa små klisterprickar. jag har köpt i rött, gult och grönt. röda prickar sätter jag på recept som helt enkelt inte var nån hit, gula sätter jag på sådana som var sådär men som kan ha god potential att bli nåt med lite justering och gröna sätter jag på allt som är gott!

detta gör jag i alla mina kokböcker och i min egen receptsamling också och så krafsar jag gärna ner ett par rader så man inte glömmer av om man gjorde något speciellt, om man hade i nåt extra o.s.v.

men här på bloggen är det bara de grönprickade recepten som hamnar... :-) hur gör ni för att komma ihåg??

3 kommentarer:

 1. Vad smart att sätta klisterlappar i olika färger, det måste jag börja med. :-)
  Jag skriver i böckerna vad jag tycker om dem eller tips som jag kommit på.
  Den där receptboken har jag letat efter men den verkar inte finnas att få tag i längre. Fick låna den av en kollega och har sett att den är fin.

  SvaraRadera
 2. Smart med prickarna. Vi gör helt enkelt så att vi skriver om vi gillade det eller inte. Efter flera recept ser man kommentaren MUMS, fler än de som det står UNDVIK på som tur är...

  SvaraRadera
 3. Skriver också en liten kommentar. Men det var smart med prickarna. Har också den boken - kanske skulle kika lite mer i den?!

  SvaraRadera