måndag 31 maj 2010

bakad potatis med majs- och tonfiskröra


















bakad potatis tvättar jag, naggar och bakar i 200 C i 1 h 15 min, men det beror ju på hur man vill ha dem. (lyckades glömma 20 bakade potatisar i ugnen i 1 h efter att jag stängt av ugnen häromdagen när vi hade många gäster och tja, det blev väldigt bakt, men det funkade det också...)

till röran behövs:
1 burk tonfisk i vatten (abbas är godast)
1 burk gröna jätten majs (blir inte alls lika gott med andra sorter...)
1/2 finhackad rödlök
1 msk dill
2 dl lätt kesella alt. turkisk yoghurt alt. lätt creme fraiche
3 msk majonnäs

blanda ihop allt och kyl. servera till bakad potatis eller på rostad grov macka. perfekt på sommaren då det blir ganska matigt och ändå går fasligt fort att göra. smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar