onsdag 19 maj 2010

färgglad couscous med het kyckling


















det här är såååå gott!

för 6 personer

6 kycklingfiléer skurna i 3 eller 4 långa bitar per filé
2 dl sweet chilisås
1 dl mango chutney
2 msk grön currypasta
2 vitlöksklyftor
5 dl couscous
1 grönsaksbuljongtärning
en klick smör
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 rödlök
1/2 kruka färsk koriander

sweet chilisås och turkisk yoghurt till servering.

marinera kyckling i chilisås, chutney, currypasta och pressad vitlök (räcker ca. 1 timme, men blir självklart godare ju längre tid det marineras). Grilla sedan alternativt ugnsbaka i 200 C tills kycklingen är genomstekt.

koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen i. När det kokar, dra från plattan och häll i cous cous. lägg på lock och låt dra tills allt vatten sugits upp, ca 5 -10 min. Lägg i smör och "skrapa" runt på couscousen med en gaffel tills allt är fluffigt.

woka, ugnsstek eller lägg i form på grillen, paprikor och rödlök. Blanda med couscous och hackad koriander.

servera med sweet chilisås och turkisk yoghurt. Smarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar