onsdag 2 juni 2010

bästa frukostmüslin


















den här müslin blir lite åt start!-hållet, men utan att vara allt för söt. dock snålar jag inte på det goda. varför äta tråkig grynblandning när man kan lyxa till det om än med lite mindre portion... :-)

1 liter havregryn (jag använder fiber)
2 dl rågflingor
3 dl riven kokos
4 dl solroskärnor
1/2 dl råsocker
100 g pecannötter
100 g mandel
2 tsk kanel
1 dl krossade linfrön

1 tsk vaniljarom
1/2 dl olja
2 dl vatten

4 dl russin

blanda torra ingredienser (utom russin) i en långpanna. blanda vatten, olja och vaniljarom och häll ut jämnt över den torra blandningen. rör runt och tryck gärna ihop lite lätt. bred ut och rosta i ca 35 min i 200 C, men ta ut och rör var 5e minut. låt sedan svalna, blanda i russin och förvara i en trevlig burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar