måndag 14 juni 2010

rabarber och kardemumma i god kaka


















i helgen fick jag fatt i några stjälkar späd rabarber. de gjorde sig perfekt som topping på en annars tämligen klassisk kaka.

100 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl mjölk

1/2 dl pärlsocker
1/2 dl grovhackad sötmandel
8 späda stjälkar rabarber

stöt kardemumma i mortel och smält smör med detta. vispa ägg och socker. tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver. tillsätt smör och mjölk. rör ihop till en smet.

häll smeten i smord och bröad form. strö över tunnskivad rabarber och tryck ned rabarbern i smeten något. strö över pärlsocker och sötmandel.

grädda i 190 C i 35-40 min. känn efter med en sticka. låt svalna något innan du stjälper upp den från formen och över igen på ett fat. servera gärna med god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar