onsdag 16 juni 2010

kretenska tonfiskmackor


under en semester till kreta, hade vi turen att gång på gång hamna på restauranger med fantastisk mat (inte så svårt när man är i grekland kanske... :-) ). och inte nog med det, hotellrestaurangen där vi ofta köpte frukost och lunch, hade ett utbud i stil med en lyxig deli, med bara fräsch och inspirerande mat. dessa mackor åt vi ett par gånger till lunch under den veckan:

till 2-3 personer:

3 små ciabatta (jag använder ICA vakuumförpackade)
9 fina salladsblad
1/2 gul lök finskivad
15 kärnfria svarta oliver, finhackade
1 burk god tonfisk i vatten, finfördelad
6 skivor smakrik ost
3 tomater i tjocka skivor
majonnäs

dela bröden i två, bred ett tunt lager majonnäs på botten, lägg på sallad, tomater, lök, tonfisk, oliver och toppa med ost. mackorna är goda kalla, vi valde dock att igår grilla dem (vi köpte en paninigrill i veckan och den måste ju grillas in...:-) )

4 kommentarer:

 1. Åh, gud så gott! Perfekt att ta med när man sticker på utflykt. Men det måste vara god tonfisk som du skriver. Köpte någon hemsk en gång, billig så jag får skylla mig själv, som luktade kattmat. Vi åt den aldrig...

  SvaraRadera
 2. Goda mackor! (Bortsett från tonfisken då... ;-) Kul med deli. Såg i Barran igår att de ska öppna en saluhall i en av Maxis lokaler här borta, där lokala producenter ska kunna sälja sina egenodlade grejer. En bistro skulle de ha med, och kunnig personal utlovades. De ska öppna till jul. I love it! Nära mitt jobb också!

  SvaraRadera
 3. hej emmy! ja, gott ska det vara, jag använder alltid abba, men kanske finns det någon schysst grekisk, har dock inte hittat ännu, tips mottages varmt :-)

  nä fy för billig tonfisk, det är väl nåt sånt du har råkat ut för helena....?? :-)

  SvaraRadera
 4. helena, toppen med deli vid jobbet, låter ju klockrent! där får man väl säga att jag har det rätt bra... var på le pain francaise idag och åt en sallad till lunch, de har öppnat ytterligare en filial i gamla kafé vallgatan, hur bra som helst :-)

  SvaraRadera