söndag 20 juni 2010

lammfärsröra i pitabröd med fetaost, sallad, tomat & bönor


















i fredags skulle vi egentligen ha grillat lammburgare, men vädrets makter var inte riktigt med oss så det blev lammfärsröra i stället och det blev enligt mig och sambon en riktig höjdare.

till 3 pers:

500 g lammfärs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk kanel
1 tsk cayennepeppar
2 msk torkad koriander
1 msk soya
2 dl lätt creme fraiche
olivolja
en påse provencalsk sallad
3 tomater
1 burk kidneybönor
1 pkt fetaost (150 g)
3 pitabröd

stek färsen i olivolja och krydda med vitlök, spiskummin, paprika, kanel och cayennepeppar och soya. när det fått fin färg, tillsätt creme fraiche och koriander och låt koka ihop.

värm pitabröd enl. anvisning på förp. (eller självklart hembakta om du har det). lägg upp sallad, skivad tomat och bönor på tallriken. fyll sedan pitabröd med lammfärsröran och toppa med fetaost.

(varför jag alltid verkar laga till 3 personer trots att vi bara är två är att jag nästan alltid lyckas få till en lunchlåda också, vilket i sin tur beror på att jag alltid tror att det går åt mer än det gör :-) om någon undrar...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar