onsdag 2 juni 2010
quesadillas med varm bönsalsa
igår kväll hade vi jättefint väder och jag ville mest bara ut på altanen och parkera mig i kvällssolen, men mat behöver man ju och snabb plockmat, det kan inte bättre bli...
till en tallrik lagom för 2-3 personer eller som partysnacks till flera:
8 små tortillabröd
1,5 dl majs, kokt eller konserverad
2 dl riven ost
chili, färsk eller torkad
koriander, färsk eller torkad
lägg ut fyra av bröden, fördela riven ost och majs på bröden. toppa med lite koriander och chili, lägg på ett bröd. grädda dem i torr stekpanna på ganska hög värme, men passa så de inte bränns. lägg sedan på hög på en skärbräda så håller de sig varma.
salsasåsen gör du av:
1 burk krossade tomater
1,5 dl svarta bönor (lagom med Zetas små tetraförpackningar)
1,5 dl kikärter
1/2 solovitlök
1/2 rödlök
4 salladslökar
1 msk honung
salt & peppar
1/2 tsk chili, torkad eller färsk
fräs chili, vitlök och rödlök i olivolja i en kastrull, tillsätt tomater, smaksätt med salt & peppar och honung. låt koka ihop, tillsätt bönor och ärter och låt det hela bli varmt. dra kastrullen från grytan och blanda i finskuren salldslök.
den här såsen är stor nog för två omgångar av quesadillas så antingen frys in tills nästa gång eller bjud fler på quesadillas :-)
dela quesadillas i fyra bitar, lägg upp antingen på ett fat för alla eller som varsin mindre portion. smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
I love quesadillas! Dina är jättegoda!
SvaraRaderava gullig du är som tokläser :-)
SvaraRadera