måndag 26 juli 2010

grillkyckling på spett, rödbetor med feta och tsatziki


















våra gäster förra veckan, fick smaka grillad kyckling som vi serverade med en färgglad bulgursallad, tsatziki och så självklart färsk sockermajs.

6 kycklingfiléer skars i mindre bitar och marinerades 1 dygn i:
1 msk honung
1 hackad rödlök
2 pressade solo vitlökar
2 dl santa maria grillolja
1 tsk chilikrydda
salt & peppar

tsatziki gjorde jag av:
1 gurka
2 dl 10% yoghurt
1 solovitlök
2 msk olivolja
salt & peppar.

dela gurkan på längden och "kärna ur". riv den grovt på rivjärn och låt rinna av i sil eller durkslag. pressa ur det sista av vattnet med handen. pressa vitlöken och blanda allt i en skål. låt gärna stå till sig i kyl över natten.

majsen la vi på grillen en stund och till den hade vi smör och lime.

2 kommentarer:

  1. Vilken god grilltallrik! Färgglad dessutom.

    SvaraRadera
  2. Det var jättegott!

    Dina hallon med glass och kolasås ser inte dumma ut de heller... om vi bott närmre varann kunde jag kommit och räddat dig från din gräsänke-situation och hjälpt dig äta upp den här fina desserten!

    SvaraRadera