söndag 15 augusti 2010

pestobakad lax med citronpasta






















ojojoj vilken bortglömd klassiker det här är :-) känns som att detta var en standardrätt för många för ett antal år sedan och sedan försvann den helt. gissar att folk föråt sig på det. inte jag dock, och i kampen för att äta mer fisk som jag tycker att vi äter alldeles för lite av, var detta ett självklart recept.

för 3 personer:
3 bitar laxfilé
salt & citronpeppar
3 rågade skedar pesto
3 portioner pasta
2 dl lättcremefraiche
saften från 1/2 citron
rivet skal från 1 citron
1 röd paprika

lägg lax på lite olivolja i en ugnsform. salta och bred ut pesto över. baka i ugnen i 200 C ca 10-15 min.

koka pastan. blanda vid sidan creme fraiche med citronsaft och citronskal. häll av pastan och blanda med creme fraichen.

lägg upp lax på en tallrik med pastan vid sidan av. toppa med finhackad paprika och ett par varv på pepparkvarnen.


1 kommentar:

  1. Jag tycker det här är så gott, men eftersom jag alltför sällan gör egen pesto och inte gillar den köpta, så blir det inte av att jag lagar det.

    SvaraRadera