lördag 14 augusti 2010

skogsmysigt en fredagkväll - kantarelltoast






















enklare än så här blir det nog inte. jag får väl också erkänna att det faktiskt är köpta kantareller, men det är ju samma smak för det. vi flyttade in i vårt hus för knappt ett år sedan så detta är första svampsäsongen i nya trakter och jag har inte riktigt hunnit ge mig ut och leta svampmarker ännu. men jag ska försöka till nästa vecka och då får vi se vad det blir av kantarellerna då... :-)

såhär gör allt min mamma med kantareller och jag kan inte minnas att jag smakat något bättre sätt att äta detta guld från skogen.

för 2 pers:

1/4 kg kantareller
en rejäl klick smör
en liten skvätt soya
2 dl grädde
salt

rostat bröd

putsa och dela kantarellerna i något mindre bitar. stek dem ganska hårt i smör. häll på grädde och smaksätt med soya och salt. låt koka ihop till en krämig sås.

rosta bröd och lägg upp kantarellerna på. dekorera gärna med någon kvist timjan. doften gifter sig så fint med svampen.

2 kommentarer:

  1. Svampmackor är mums för själen! Gärna med smält ost på.. :)
    Här runt Stockholm borde de små gula liven börja synas nu.. Dax att ge sig ut på span!

    SvaraRadera
  2. Ja, hur var det med det där kantarellstället utanför Kalmar egentligen? ;-)
    Jag hittar aldrig några kantareller. Alltså ALDRIG. Inte sen jag var 7 år och mormor och jag hittade så många utanför Ekudden att hon tog av sig underkjolen som vi knöt ihop och plockade i. Men aldrig några fler kantareller sen dess... Tur att man kan plocka på ICA.

    SvaraRadera