fredag 10 september 2010

fiskelycka i helsingborg
jag skrev i inlägget om wrap tidigare i veckan att vi åkte till helsingborg med vår husvagn. det är en tradition vi har tillsammans med familjen. det blir 12 människor, tre husvagnar och ett släp med en frys på.... :-) för målet med helgen är att fånga fisk. vi bokar in oss på charterbåt och åker ut i förhoppningsvis solsken i fyra timmar och drar upp sillar och en och annan torsk. och när vi gör samma tur vintertid (fast då bor vi inte på camping), så blir det också en och annan makrill.

och vet ni vad? i lördags fick jag en jättestor torsk, tror att jag fick störst på båten.sambon fick upp 2 torskar och jag fick upp 3 varav en vägde 6,8 kg! och jag är mäkta stolt över detta, särskilt som det gjordes med hyrspö och något standarddrag och det sas att det är tämligen stort för att vara i öresund...

självklart fick jag också lära mig att filéa mina fiskar. min faster är en rackare på det så hon lärde mig och jag fick filéat dem, kanske inte perfekt, men nu vet jag i alla fall grundprinciperna.

så nu har vi torsk i frysen till ett par gånger. till den här middagen åt vi upp en av de mindre torskarna.

vi kokade torsken i fiskbuljong och severade med tomater, kokt potatis och en sås på creme fraiche, cremebonjour extra vitlök, dill och ägg.

och självklart smakar egenfångad torsk bättre än allt annat... :-)

3 kommentarer:

 1. Va lyxigt med nyfångad torsk. Det är ju såå gott! Själv har jag varit på Wägga rökeri och införskaffat diverse rökta fiskar så i kväll blir det stor fisktallrik med nybakta baguetter!
  Vilken trevlig blogg du har, många goda recept som jag kommer att testa framöver!

  SvaraRadera
 2. Grattis till din fish-fångst, kompis! Respect på gammelgäddan! (Torsken då ;-)

  SvaraRadera
 3. tack för de fina orden Sanne och Helena, jag lovar att inte bjuda dig på torsken, även om jag är stolt! :-)

  SvaraRadera