fredag 24 september 2010

(not too) spicy chicken cous cous fr. LEON























det här kommer vi att göra ofta, och vilken bjudrätt! smakar väldigt spännande :-)

för 2 personer:

till couscousen:
2 kycklingfiléer
1 tsk torkad chili
en rejäl nypa malen kanel
1/2 solo vitlök
en rejäl nypa curry
2 dl couscous + 2 dl vatten
8 katrinplommon
solrosfrön
färsk mynta
torkad koriander

till vitlökstomaterna:
3 plommontomater
1/2 solo vitlök
en skvätt god olivolja
salt och svartpeppar

dela kycklingen i mindre bitar. marinera dessa i en ugnsform med chili, kanel, pressad vitlök, curry och en skvätt olivolja i sisådär 20 min. Dela tomaterna på längden och lägg dem i en ugnsform. blanda ihop pressad vitlök, olivolja och salt och peppar och "bred" ut på tomaterna.

koka upp vattnet till couscous. blanda couscousgrynen med en skvätt olivolja och katrinplommonen skurna i mindre bitar. häll över kokande vattnet och låt dra en stund.

blanda ner couscousen bland kycklingen och sätt in allt i ugnen i ca 25 min. se till att inga bitar av katrinplommon sticker upp så att de bränns. formen med tomaterna sätts in samtidigt.

ta ut kycklingen och tomtaterna. blanda ned mynta och koriander i couscousen och strö över solrosfrön. servera med tomaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar