söndag 17 oktober 2010

egen fångst är guld värd - panerad torskfilé

























som jag skrev i ett inlägg förra månaden så gör vi ett par gånger om året en fisketur till kusten och försöker fånga torsk och sist lyckade jag riktigt ordentligt. vilken härlig feeling att plocka upp egenfångad torsk ur frysen och laga till på ett klassiskt sätt.

här serverar vi torsken panerad och smörstekt.

för 2 pers:
skär torskfilé i bitar och vänd ner i en blandning av ströbröd, vetemjöl, salt och en gnutta vitpeppar. stek bitarna vackert gyllenbruna i smör.

servera med kokt potatis som "stompas" lätt med en potatisstöt, lite fräscha grönsaker och ett par klyftor citron.

en röra gjorde vi enkelt på creme fraiche, finhackad rödlök och så gräslök som av någon konstig anledning börjat spira i trädgården igen :-)

1 kommentar:

  1. Åh, så gott! Bästa middagen tycker hela min familj. Är det dessutom färsk fisk är det än bättre!

    SvaraRadera