måndag 4 oktober 2010

hippy farm beans fr. LEON

























ett fantastiskt alternativ till fredagens tacos, vegetariskt dessutom vilket väl kan vara bra att variera med emellanåt :-)

4 stora portioner:
1 stor aubergine, skuren i stora tärningar
3 paprikor i olika färger, skuren i stora tärningar
1-3 tsk malen spiskummin
1 stor lök, hackad
1 solo vitlök, finhackad
2 stora chili, finhackade
2 askar körsbärstomater, totalt 350 g.
2 burkar krossade tomater
2 burkar goda bönor, jag tog en burk kidney och en burk borlotti
1/2 dl sweet chili sås
200 g babyspenat, färsk
salt
8 tortillabröd
3-4 avokado i bitar
3-4 lime i klyftor

stek aubergine och paprika i lite olja tills de mjuknat och fått lite färg, krydda med salt och spiskummin. lägg över i en gryta. stek sedan chili, vitlök och lök i pannan. blanda sedan i detta i grytan tillsammans med krossade tomater, hela körsbärstomater, bönor, sweet chili sås och låt detta koka under lock i ca en halvtimme. vänd ner spenaten när du dragit grytan från plattan. servera grytan med tortillabröd, avokado och så lime, glöm inte den, den ska pressas över grytan, då blir den helt galet perfekt :-)

3 kommentarer:

  1. Fasen, jag skulle ha kikat in tidigare idag hos dig. Blev min gamla vanliga chili con carne... Detta lovar jag testa en annan gång! Låter som något helt i min smak.

    SvaraRadera
  2. När spenaten vara i grytan eller bredvid? :)

    SvaraRadera
  3. hej emma! missade skriva det, har korrigerat nu. den ska i precis när du dragit grytan från plattan. tack för frågan :-)!

    SvaraRadera