onsdag 20 oktober 2010

höstig pannkaka med hjälp av en mandelkvarn...

























jag hittade i min receptbok med urklipp ett skojigt recept som verkade passa till hösten. kikade som vanligt runt bland andra bloggar under veckan och hittade då hos remsan ett liknande recept, tänkte att jag ändå skulle ge mig på det, men som de flesta brukar göra med andras recept så vill man gärna testa med sin egna touch.

jag som råkade köpa mig en efterlängtad mandelkvarn häromdagen, fick en idé som testades och den kommer jag att använda mig av igen när det är dags för pannkaka med annorlunda smaker...

till min pannkaka för 2-3 pers:
1 gul lök, finhackad
1 pkt ekologiskt bacon, hackad
2 syrliga äpplen, typ granny smith i mindre kuber
1,5 dl hasselnötter, finmalda
1,5 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
3,5 dl mjölk

lägg lök, bacon och äpplen i en ugnsfast form och blanda runt. stek i ugn på 275 C med grillen på i sisådär 10-15 min. kika så att baconet börjar få fin färg.

blanda under tiden de torra ingredienserna inkl. nötter, vispa ut med hälften av mjölken, tillsätt sedan äggen och resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet. låt sedan smeten stå en stund.

när baconet är fint, ta ut formen, blanda runt, slå över pannkakssmeten, blanda runt och sätt in i ugnen. sänk värmen till 200 C och grädda i ca 20 min tills den stelnat och fått fin färg.

dekorera den sedan med färsk timjan och servera med rårörda lingon.

2 kommentarer:

  1. En annorlunda pannkaka som låter himla god, den måste jag testa

    SvaraRadera
  2. Vad gott och annorlunda det här låter! Måste testas :)

    SvaraRadera