tisdag 19 oktober 2010

lime till laxen, majsen och tomaterna...






















i helgen gjorde vi en god laxrätt som vi tillredde nästan helt på grillen! alltid lika mysigt att stå ute i kylan i tjock jacka och tillaga mat och så springa in med den fort som sjutton när det är klart så att den inte hinner svalna av :-)

till 2 hungriga personer och en lunchlåda:

till laxen:
4 filébitar lax
1 röd chili
saft och skal av en lime
1 msk honung
salt

till majsen:
4 frysta majskolvar
1/2 kruka färsk koriander
1/2 röd chili
20 g smör
salt & peppar
saft av 1 lime

till tomaterna:
4 plommontomater
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt & peppar
1/2 kruka färsk koriander

marinera laxen i rivet skal och saft av lime, finhackad chili och honung. salta efter smak. låt dra i ett par timmar. grilla gärna på ett tätt galler så att det lossnar lätt.

grilla också majsen, ställ sedan majskolven på högkant, spetta med en gaffel och skär med en vass kniv för att få loss majskornen, blanda dem med hackad koriander, smör, salt, chili och limesaft.

hacka tomaterna, pressa vitlöken och blanda med olivolja och hackad koriander, smaka av med salt & peppar.

servera alltsammans med en extra halv lime per person att pressa över.
























p.s. kan säga att jag kastade långa blickar efter lunchlådan som följde med sambon till jobbet dagen efter...

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott. Och det är så härligt när man får lite överbliven god mat med sig i matlådan. Då längtar man till lunchen. :-)

    SvaraRadera
  2. Härligt med höstgrillning! Gäller att ta vara på den utetid som finns kvar innan det blir för kallt =)

    SvaraRadera