torsdag 21 oktober 2010

risbräck! - med kanel och mandlar























häromdagen läste jag en härlig blogg där en tjej berättade om sitt senaste mat-beroende; kanelmandlar från exotic snacks, tänkte att det lät ju gott och köpte en påse sist jag var i mataffären. oj, det är verkligen beroendeframkallande, supergott!

funderade lite och tänkte att något liknande borde man väl kunna göra själv. började fundera på vad man kan göra med smält choklad och kom på att risbräck, det fick jag alltid hos min farmor och farfar när jag var liten, kanske kunde en kombination fungera? och det gjorde det verkligen!

här är alltså ett schysst tips på snacks till helgen:
8 dl vårgårdaris
200 g mandlar
300 g mjölkchoklad, helst marabou
1-2 tsk malen kanel

smält chokladen och blanda med resterande ingredienser. tryck ut blandningen i en liten lånpanna och ställ i kylen att svalna. ta ut och bryt eller skär i bitar.

4 kommentarer:

  1. Ser himla gott ut, visste inte det fanns kanelmandlar i affären, det måste jag testa

    SvaraRadera
  2. Kanelmandlar... det vore något för mig. Måste kolla i affären ikväll när jag åker och handlar. Risbräcket ser jättegott ut, kan tänka mig att det är gott med kanel på. (Jag älskar kanel)

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det låter! :)

    SvaraRadera
  4. Risbräck i sig är ganska smaklöst, men med mandlar och kanel lät det supergott! :)

    Älskar de där kanelmandlarna förresten!

    SvaraRadera