måndag 17 maj 2010

kycklingspett & paprikaspett


















Min nya fredagsfavorit på grillen är superenkel!

För 2 personer:

Dagen före (eller långt före för den delen), dela 2 kycklingfiléer i lagom bitar, marinera i hälften mango chutney och hälften Santa Marias grill oil garlic. (går finfint att marinera och frysa in, bara att ta fram en dag det verkar bli grillväder till kvällen).

Grilldagen, dela 3 paprikor i glada färger i lagom stora bitar. Trä paprika på två spett och kycklingbitar på två spett.

Grilla :-) Var inte rädd för att låta paprikan bli lite svedd i kanterna, bara godare så.

(om du inte har dubbla spett så går det ju fantastiskt bra att bara trä 2 vanliga träspett genom parallellt i stället)

Jag serverade med couscous, barbecuesås på flaska och chevre mosad med lättkesella. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar