torsdag 17 juni 2010

amerikanska pannkakor


















det här är ju en riktigt klassisk amerikansk frukost, som vi dock ibland äter till kvällsmat eller snabb helglunch...

för 10-12 normalstora amerikanska pannkakor eller knappt 30 i en liten plättpanna:

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2,5 dl mjölk
2 msk olja
1 ägg

blanda ihop de torra ingredienserna, vispa i mjölk, olja och sist ägg. låt smeten stå en liten stund. hetta upp antingen en stekpanna eller plättjärn. (om du använder teflonbelagd behövs knappt någon olja i pannan, om du använder gjutjärn, behövs det dock en del).

smeten fördelas enklast med en liten såsslev.

grädda pannkakorna på medelhög värme (min spis går till 9 och jag använder 7). vänd dem när det bildas bubblor.


















servera med bär och lönnsirap :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar