måndag 14 juni 2010

het torskgryta med ris


















igår kväll åt vi en härlig fiskgryta. jag gör den ofta då jag kommer på att vi ätit för lite fisk på sistone. det blir en njutning för både öga och gom.

för 2 personer:

250 g torsk eller annan vit fisk
4 salladslökar
1/2 solo vitlök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1/2 - 1 dl sweet chilisås (beroende på styrka, jag använde 1 dl)
2 portioner basmatiris

koka ris enligt anvisning på förpackning. fräs finhackad vitlök i lite olivolja i en gryta, lägg sedan i paprikor i bitar. låt detta bli lite mjukt. häll sedan på creme fraiche, vatten och chilisås och låt koka ihop. skär fisken i munsbitar och lägg ovanpå såsen, salta ovanpå fisken, lägg på lock och låt småkoka i 5-10 min tills fisken är klar.

lägg upp riset på tallrikar, strö över finhackad salladslök. skeda över fiskgryta och toppa med mer salladslök.

1 kommentar: