söndag 22 augusti 2010

mumsig banankaka























såg precis att gourmet-morsan också bakat banankaka... :-) verkar som att fler än jag köper på mig för mycket frukt....

det är som hon skriver, det tar ett bra tag i ugnen för att få den färdig, men det är det värt.
och sedan har man en kaka som liksom inte kan bli torr verkar det som. håller i flera dagar.

till min banankaka:
150 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl råsocker
2 ägg
4 stora mogna bananer (japp, fick många över)
3 dl vetemjöl
1 dl kokos + till formen
1 tsk bakpulver
1 tsk malen ingfära
1 msk malen kanel
en nypa salt

rör ihop socker och smör krämigt, rör i ett ägg i taget. mosa bananerna vid sidan av och rör i ägg- och smörröran. blanda de torra ingredienserna och rör i dem försiktigt.

smöra en vanlig bakform med löstagbar kant och bröa med kokos.

grädda i 45 - 60 min i 175 C. känn efter med en sticka i kakan. eftersom den är saftig, blir den inte särskilt smulig. men jag brukar göra som så att jag jämför mitten med kanterna. i kanten är den ju alltid som mest bakad och om den är kladdigare i mitten, ja, då är den inte färdig ännu :-)

pudra gärna med lite florsocker före servering.

4 kommentarer:

  1. Jag har aldrig gjort banankaka! Jag måste göra det. Ikväll blir det äppelpaj framför Jamies Matrevolution, jag har varit sugen på äppelpaj i flera dagar!

    SvaraRadera
  2. Banankaka är saftigt och gott. Brukar ha nötter i min och ibland bitar av mörk choklad. Vill jag lyxa riktigt tar jag glasyr som på morotskaka.

    SvaraRadera
  3. Banankaka är ju såå gott, helt klart en av mina favoriter!

    SvaraRadera
  4. Banankaka är ju jättegott. Jag kan ibland köpa bananer bara för att jag är sugen på just banankaka.

    SvaraRadera