måndag 2 augusti 2010

pasta med ugnsbakade rödbetor, kyckling och getost


rödbetorna i butiken är helt galet goda just nu och som någon klok människa sagt; ju färggladare frukt och grönt är, desto nyttigare är det. känns som att rödbetor måtte vara en fullträff... :-)

och om man aldrig använt färska rödbetor förut, ingen fara, använd dem som om de vore en knallrosa morot bara, funkar ungefär likadant!

ikväll gjorde jag en snabb pasta, som förvisso skulle funka riktigt bra som bjudmat också, men det gick så fort så den kvalar in som vardagsmiddag ändå.

till 2 pers:
4-6 rödbetor beroende på storlek
2 portioner pasta
2 kycklingfiléer
1/2 liten påse ruccola
en liten bit getost / chevre
lite färsk timjan

dela kycklingfiléer i tre delar och stek dem i smör, salta och peppra. stek dem bara tills de fått fin yta. lägg dem sedan i en ugnsfast form på en skvätt olivolja.

skala och klyfta rödbetorna i mindre bitar. lägg även dessa i ugnsformen och skicka in den i ugnen i 25 min i 225 C.

lägg under tiden upp ruccola på 2 tallrikar. koka 2 portioner pasta och lägg över. när kycklingen och rödbetorna är klara, fördela dessa på tallrikarna. avsluta med lite getost och sist lite timjan.

(jag hittade fast getost i en ostbutik i saluhallen och det finns säkert lite här och där, men om du inte hittar en "rivbar" så går det naturligtvis lika fint att smula den vanliga sorten)

2 kommentarer:

  1. Rödbetor och getost passar ju såå bra ihop!

    SvaraRadera
  2. I looove rödbetor! Och de ÄR väldigt nyttiga. Gott med getost till. Måste också se om jag kan hitta någon man kan riva.

    SvaraRadera