onsdag 25 augusti 2010

ugnspannkaka med bacon och rårörda lingon























en perfekt snabb söndagslunch! :-) i söndags pysslade vi lite i trädgården och behövde en snabb och enkel lunch, men ändå något lagat. ugnspannkaka fick det bli och både jag och min sambo konstaterade att det var alldeles för länge sedan vi åt det, så gott som det faktiskt är...

till 2 pers:
5 dl mjölk
3 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
1 pkt bacon

sätt ugnen på 275 C. Strimla bacon i en liten ugnsform och knaperstek dem i ugnen.

vispa äggen lätt, tillsätt hälften av mjölken, mjölet och salt. vispa slätt och tillsätt sedan resterande mjölk. låt detta stå en stund medan baconet steks färdigt.

när baconet ser sådär knaprigt och gott ut, ta ut formen ur ugnen, sänk värmen till 225 C och slå över smeten. grädda i ca 30 min.

låt svalna något innan pannkakan serveras med rårörda lingon.

p.s. gillar du fluffig pannkaka så tillsätt 1 tsk bakpulver i smeten, ger garanterat en riktigt fluffig och hög pannkaka... :-)

3 kommentarer:

  1. Jag har skrivit ut det här receptet nu! Ugnspannkaka är himla tacksamt när man inte har några matiga ingredienser hemma. Jag utfodrade Nonne och Vimal med det i julas. Det är himla gott med ugnspannkaka, men det blir lätt bortglömt. Just därför har jag skrivit ut det nu! Kram!

    SvaraRadera
  2. Det blev väldigt fin form på din pannkaka, min brukar vara alldeles bubblig.

    SvaraRadera
  3. Nu har jag hittat tillbaka till din blogg! Helena länkade ju innan, så letade upp det inlägget... lägger till dig på bloglovin, så att jag hittar tillbaka och inte missar något :) Håller med remsan, din ugnspannkaka var jättefin, och min blir bara bubblig... :)

    SvaraRadera