torsdag 16 september 2010

buffalo chicken chili mac från BIG ORANGE BOOK
























det här receptet är ett av de första jag lagade ur Rachael Ray's BIG ORANGE BOOK. det blev en riktig hit som lär återkomma till vårt kök snart igen :-)

jag har översatt receptet så till vida att jag skriver nedan receptet så som jag gjorde där det mesta är taget rätt ur boken och lite är anpassat till svenska matvaror.

för 6 personer:
6 kycklingfiléer
1 stor morot
1 gul lök
3 stjälkar selleri
1 solo vitlök
2 tsk paprikapulver
1 lagerblad
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
hot sauce el. tabasco efter önskemål, jag tog uppskattningsvis 2 tsk.
1 burk krossade tomater
1 liten påse riven ost
6 portioner kokt pasta
ett knippe salladslök

skär kycklingen i mindre bitar och stek den gyllenbrun. krydda med salt & peppar. skär morot, lök, vitlök och selleri i små bitar. blanda i detta med kycklingen tillsammans med paprikapulver och lagerblad. stek tills grönsakerna mjuknat något. slå över vatten, buljongtärning, hot sauce och krossade tomater. låt koka ihop i sisådär 10 min. ta sedan bort lagerbladet.

blanda ihop kycklingchilin med pastan i en ugnsform eller om du som jag använder en stekgryta till kycklingen, blanda ner pastan där. strö över osten och gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

skiva salladslöken tunt och strö över. klart! :-)

3 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen R.R, det hon lagar till i de av hennes program jag har sett, är så enkelt och ser så gott ut. Är hennes kokbok bra? Värd att införskaffa?
    / Anki

    SvaraRadera
  2. Hej Anki!

    Ja, jag är också smått hänförd när hon bara rör ihop saker i sina program, ser så lätt ut och blir så vackert, önskar att lukt-tv kommer någon gång... :-)

    jag har lite delade åsikter om boken; dels är där hur mycket som helst som verkar intressant att laga då nästan inget känns igen från hur vi lagar mat i sverige, dels är den tyvärr inte alls rolig att bläddra i då det är alldeles för få bilder och mest en uppräkning av recept.

    tycker dock att det brukar funka bra om man bläddrar i lite vackra kokböcker så att man först blir sugen på att laga mat, sedan kan man bläddra i big orange book och välja vad man vill pröva :-)

    SvaraRadera
  3. Lukt-tv röstar vi oxå på och gärna oxå lukt-bloggar...

    SvaraRadera