måndag 6 september 2010
färgglatt och gott - sensommarlax
mitt projekt med att äta mer fisk, går vidare och jag tycker allt att godast blir en fisk ugnsbakad, eller i soppa, men det är lite för varmt ute ännu för det.... :-)
här ugnsbakade jag en laxbit i ugnen, gjorde en ljummen sallad med halloumi och så en liten sås att ha till det hela.
för 2 pers:
2 bitar laxfilé
1 pkt halloumiost
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 påse sallad av god sort
1 dl gräddfil
2 msk ajvar relish
ugnsbaka laxen i 200 C i ca 15 min. krydda den först med citronpeppar och örtsalt. dela sedan paprika och rödlök och stek dem något mjuka i lite smör. blanda ihop gräddfil och ajvar relish till en sås. dela sedan halloumiosten i mindre bitar och stek den vackert brun och mjuk i torr stekpanna.
bottna tallrikar med sallad, fortsätt med paprika och lök. lägg på en laxbit, och toppa med lite sås och halloumiost.
gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag gillar både lax och haloumi. Ser ut som en perfekt maträtt för mig. :-)
SvaraRaderaMumms:D
SvaraRaderaJag måste tipsa om en tävling på min blogg vinna presentkort hos kalasbolaget;
http://maddesmumms.blogg.se/2010/august/vinn-produkter-fran-kalasbolaget.html
Verkligen en färgglad och frestande portion mat, mums!
SvaraRaderaJa, det här såg verkligen fräscht och gott ut!
SvaraRadera