mitt projekt med att äta mer fisk, går vidare och jag tycker allt att godast blir en fisk ugnsbakad, eller i soppa, men det är lite för varmt ute ännu för det.... :-)
här ugnsbakade jag en laxbit i ugnen, gjorde en ljummen sallad med halloumi och så en liten sås att ha till det hela.
för 2 pers:
2 bitar laxfilé
1 pkt halloumiost
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 påse sallad av god sort
1 dl gräddfil
2 msk ajvar relish
ugnsbaka laxen i 200 C i ca 15 min. krydda den först med citronpeppar och örtsalt. dela sedan paprika och rödlök och stek dem något mjuka i lite smör. blanda ihop gräddfil och ajvar relish till en sås. dela sedan halloumiosten i mindre bitar och stek den vackert brun och mjuk i torr stekpanna.
bottna tallrikar med sallad, fortsätt med paprika och lök. lägg på en laxbit, och toppa med lite sås och halloumiost.
gott!
Jag gillar både lax och haloumi. Ser ut som en perfekt maträtt för mig. :-)
SvaraRaderaMumms:D
SvaraRaderaJag måste tipsa om en tävling på min blogg vinna presentkort hos kalasbolaget;
http://maddesmumms.blogg.se/2010/august/vinn-produkter-fran-kalasbolaget.html
Verkligen en färgglad och frestande portion mat, mums!
SvaraRaderaJa, det här såg verkligen fräscht och gott ut!
SvaraRadera