onsdag 8 september 2010

gott på vägen - wrap med kyckling & bacon

i torsdags kväll packade vi vår lilla husvagn och rullade neråt helsingborg och fina råå camping. själva campingen är väl i sig kanske inget att överösa med beröm, men läget... det är som det sägs: location, location, location...

längs med hela campingen går en gammal befästningsvall och när man kliver upp på den med en brassestol, en liten filt för kvällen och en kall öl, ja, då har man hela öresund framför sig med alla vågor, fågellivet och ett gäng fartyg att vila ögonen på...:-)

vi jobbade ju i torsdags så det fick bli middag i bilen. jag gjorde wraps baserat på libabröd, pröva dessa fantastiska bröd när det är dags för wraps, de är rent elastiska...!! går således inte sönder och kan vikas ihop riktigt bra för en macka att äta vid ratten i bilen utan att tappa alltihop i knät.

för 4 wraps:
1 pkt libabröd (4 st)
4-6 msk philadelphia vitlök & örter
2-3 kycklingfiléer
1/2 pkt bacon
1 röd paprika
1 gul paprika
1 huvudbladsallat alt. 1 kruka romansallat
1/2 skivad rödlök

dela kycklingen i totalt 12 långa "strimlor". Stek dessa i smör och krydda med svartpeppar och örtsalt. Dela baconskivorna i hälften och stek dem knapriga, låt rinna av på hushållspapper.

skär paprika i stavar, 12 per paprika.

bred philadelphia på bröden, fördela sallad, kyckling, bacon, rödlök och paprika. Vik upp en fjärdedel av brödet nerifrån över fyllningen, lägg över från höger och vänster så att det möts och vikt ihop en gång till.

vi fick inte i oss mer än en var men de var lika fina till frukost dagen efter :-)

3 kommentarer:

  1. Wraps är alltid gott! :)

    SvaraRadera
  2. Hej kompis! Hoppas att er campingtur var fab! Wrapen ser jättegod ut, jättefint foto! Jag tycker för övrigt att lamm shiraz är ett supernamn! Kan tänka mig att provsmaka det senare i höst...

    SvaraRadera