torsdag 9 september 2010

pastagratäng som gjord för variation - denna gång med tonfisk, broccoli & paprika

























det här är inte sveriges vackraste rätt, men vilken härlig grund för trevlig vardagsmat som kan varieras i all oändlighet. fort och lätt går det och det går att packa ner vad man hittar i kylskåpet eller frysen; någon överbliven rest av t.ex. kyckling, en burk bönor och kanske philadelphia grillad paprika. använd receptet som en bas. nedan framgår vad jag hade i vår gratäng igår.

för en gratäng lagom till ca 3 pers:
3 portioner kokt pasta
1 burk tonfisk i vatten
1 burk krossade tomater
2 dl lättcremefraiche
4 msk philadelphia vitlök och örter
1 knippe örter (går finfint med frysta)
1 röd paprika
5 dl kokt broccoli

blanda ihop creme fraiche, färskost och örter och ställ åt sidan. blanda resterande, smaka av med salt & peppar och lägg upp i en gratängform. bred ut oströran över och gratinera i sisådär 20 min. i ugnen.

1 kommentar:

  1. Pastagratäng är gott. Har inte gjort det med tonfisk någon gång, men det låter väldigt gott.

    SvaraRadera