måndag 6 september 2010

färgglatt och gott - sensommarlax























mitt projekt med att äta mer fisk, går vidare och jag tycker allt att godast blir en fisk ugnsbakad, eller i soppa, men det är lite för varmt ute ännu för det.... :-)

här ugnsbakade jag en laxbit i ugnen, gjorde en ljummen sallad med halloumi och så en liten sås att ha till det hela.

för 2 pers:
2 bitar laxfilé
1 pkt halloumiost
1 gul paprika
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 påse sallad av god sort
1 dl gräddfil
2 msk ajvar relish

ugnsbaka laxen i 200 C i ca 15 min. krydda den först med citronpeppar och örtsalt. dela sedan paprika och rödlök och stek dem något mjuka i lite smör. blanda ihop gräddfil och ajvar relish till en sås. dela sedan halloumiosten i mindre bitar och stek den vackert brun och mjuk i torr stekpanna.

bottna tallrikar med sallad, fortsätt med paprika och lök. lägg på en laxbit, och toppa med lite sås och halloumiost.

gott!

4 kommentarer:

  1. Jag gillar både lax och haloumi. Ser ut som en perfekt maträtt för mig. :-)

    SvaraRadera
  2. Mumms:D

    Jag måste tipsa om en tävling på min blogg vinna presentkort hos kalasbolaget;

    http://maddesmumms.blogg.se/2010/august/vinn-produkter-fran-kalasbolaget.html

    SvaraRadera
  3. Verkligen en färgglad och frestande portion mat, mums!

    SvaraRadera
  4. Ja, det här såg verkligen fräscht och gott ut!

    SvaraRadera