måndag 27 september 2010

risi e bisi fr. LEON

























det här blev en rätt som påminner om vad man brukade kalla risotto i svenska kök på 80-talet. d.v.s. en blandning av goda saker med en bas av ris, gärna färgglada saker men inte så värst krämigt.

det här blev en helskön lunchrätt som till min stora glädje kommer att dyka upp i min lunchlåda framöver flera gånger om :-) receptet är inte alls likt det i boken, men ingredienserna är desamma.

6-8 personer:

6 kycklingfiléer
3 rödlökar
2 morötter
2 stjälkar selleri
1 msk torkad timjan
2 lagerblad
en rejäl bunt bladpersilja
2 pkt bacon
6 portioner basmati ris
5 dl frysta ärter
3 dl riven parmesan
salt & peppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

koka riset
skär kycklingen i små bitar och stek i lite smör. strimla baconet, stek och lägg över det och kycklingen i en gryta tillsammans med hackad lök, morötter och selleri i tärningar, timjan och lagerblad. smula över hönsbuljong och slå på vattnet. låt koka i sisådär 20 min. under lock. lägg i ärterna och låt dem bli varma. blanda ihop kycklinggrytan med riset och hacka persiljan och blanda i tillsammans med den rivna osten. klart! :-)

1 kommentar: