onsdag 27 oktober 2010

mörka cookies med vit choklad






















dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven. kan säkert bli mer knapriga om man önskar det genom att baka dem lite längre, men jag gillar dem lite mer åt det mjuka hållet, i alla fall i den här smaksättningen.

jag fick en kommentar i förra veckan om att jag måtte gilla vit choklad så många recept som jag har det i, och ja, det är helt rätt, jag gillar vit choklad. dock inte att äta rent så som man kan göra med en kaka Marabou mjölkchoklad, men vit choklad tycker jag är oerhört tacksamt i bakverk och så är det snyggt också :-)!

till ca 15 stora kakor:
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g vit choklad, hackad i större bitar

vispa ihop smör, socker, ägg och vaniljsocker krämigt. blanda resterande ingredienser och blanda sedan ihop med äggsmeten till en jämn smet.

forma runda bollar av degen som är ganska kletig och lägg dem 6-8 st per plåt på bakplåtspapper (de rinner ut rejält).

grädda i 15 min i 175 C. låt svalna på plåten då de är för mjuka att flyttas.

4 kommentarer:

  1. Så gott med vitchoklad i kakorna
    :)

    SvaraRadera
  2. Cookies är en av favoriterna i vårt hem, men har faktiskt aldrig testat med vit choklad. Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  3. Ser väldigt goda ut! Jag älskar vit choklad, både att baka med och att äta som det är. :-)

    SvaraRadera