måndag 25 oktober 2010

omelett - igen - vilken hit!

























det här kanske börjar bli väl tjatigt men omeletten från LEON har verkligen satt sina spår på min matlagning. här är en variant jag gjorde i helgen. faktum är att jag tänkte göra mannagrynsgröt, men stod tydligen och tänkte på annat, så den blev alldeles för lös plus att den brände fast.

jag slängde rubbet och vände mig till kylen. hittade följande ingredienser och tänkte att omelett får det bli:
1 pkt bacon, strimlat
1/2 kruka färsk oregano
1/2 dl torkad paprika (finns att köpa i välsorterade kryddbutiker, ta annars 1/2 tsk paprikapulver)
1/2 påse frusen bladspenat
1 solo vitlök
1 rödlök
1/2 påse riven ost av god sort
6 ägg
salt & peppar

stek på baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. fräs sedan spenat, hackad rödlök och vitlök i lite olivolja. vispa ihop ägg med paprika, salt & peppar och slå över. blanda runt, strö över bacon och ost och sänk värmen på plattan, lägg på lock och vänta tills det stelnar. strö över färsk oregano och skär omeletten i tårtbitar.



5 kommentarer:

  1. Omelett tillhör inte favoriten, men dina fina bilder får mig nästan att vilja laga...kanske kan låtsas att det är en pizza..?

    SvaraRadera
  2. Omelett kan inte bli uttjatat. Det är bästa svänga ihop maten.

    SvaraRadera
  3. Jag är sämst i världen på att göra omelett, fanskapet bränner ju bara fast i botten, men är inte färdigt på ovansidan. Jag gjorde en omelett (läs vidbränd äggröra) häromdagen. Det gick åt skogen.

    SvaraRadera
  4. Bästa snabbmaten, så många varianter men denna låter supergod!

    SvaraRadera
  5. Sänka värmen och lägga på ett lock, där sa du något...

    SvaraRadera