lördag 6 november 2010

ugnsbakad lax med sherrysås - oj så gott!
























i veckan blev det en god sås till ugnsbakad lax som kvalar in som vardagsmiddag därför att det var så lätt och gick fort, men smakmässigt är det helt klart lördagsfint!

till 2 pers:
2 portionsbitar laxfilé
önskad mängd god potatis
2 msk sherry
1,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk vetemjöl

skala potatis och koka. krydda laxen med citronpeppar och örtsalt och lägg i en ugnsfast form. baka i 200 C ca 15 min. smält smör i en gryta, tillsätt mjöl och vispa ihop. rör i mjölken och rör slätt. tillsätt sherry och creme fraiche och låt koka ihop några minuter.

servera med fräsch och krispig sallad.

1 kommentar:

  1. Lax och sherry är en god kombo. Jag brukar skvätta i lite mer sherry i min sås...

    SvaraRadera