fredag 27 maj 2011

mexikansk plockmat på en fredag


visst är det underbart när vädret blir riktigt bra och man inte bara kan sitta ute och äta utan också ta sina bloggfoton utomhus, blir så mycket vackrare... :-) även om det i mitt fall inte finns någon fin gräsmatta att ha i bakgrunden utan bara en vidsträckt jordplätt, men men, det blir bättre... :-)

fredagkvällar kräver enkel mat annars kan det liksom hellre bli en köpepizza eller annat, att stå och röra i grytorna en fredagkväll, nä, det får vänta till lördagen... :-) så plockmat passar mig alldeles utmärkt. det här må vara ett par olika småsaker, men det går väldigt fort, bara man har fixat lite tidigare i veckan.

på tallriken finns salsan med sting från i förrgår, vanlig hederlig gräddfil, salsan som jag gjorde inlägg om förra sommaren, quesadillas och guacamole.

quesadillas görs fort och lätt av färdiga tortillabröd. Skiva god ost, gärna port salut har jag märkt... :-), toppa med torkad koriander och chili, lägg på ett bröd till och grilla fort och lätt i stekpanna.

guacamolen görs  genom att mosa ett par fina avokado med lite färsk vitlök, koriander, saft från lime, lite salt & peppar. vill man ha lite "pött" även i guacamolen passar lite färsk finhackad chilibra.

bara att lägga upp och njuta av, helst med en kall corona med lime i, fast jag håller mig till vatten några veckor till... :-)

1 kommentar: