onsdag 25 maj 2011

salsa med sting


salsa eller sallad... det beror lite på hur man ser det, hur starkt man kryddar och hur man serverar... :-)

den här görs i alla fall på:
1 burk valfria skojiga bönor ( jag använder oftast kidneybönor från ZETA )
2 dl frusen majs ( allra helst den ekologiska, så mycket godare )
2 stora goda tomater
en näve färsk koriander
färsk röd chili efter smak, förslagsvis en halv
vitlök efter smak, förslagsvis en klyfta
spiskummin efter smak, förslagsvis 1-2 krm
salt efter smak
fin olivolja

börja med att finhacka chili och vitlök och mortla med olivolja och spiskummin. koka majsen och låt rinna av och skölj bönorna. hacka tomaterna i lagom bitar, riv eller hacka koriandern och blanda ihop alltihop, helst medan majsen är ljummen så att smakerna utvecklas. håller sig några dagar i en glasburk i kylen och passar perfekt till det mesta, t.ex. mitt chokladmarinerade kött som helena nyss tipsade om på öland. ett hett tips är att marinaden också passar utmärkt att marinera lövbiff i och sedan snabbgrilla den på riktigt varm bädd.

1 kommentar:

  1. LÅter som en ljuvlig salsa!! Färsk koriander...mm...

    SvaraRadera