onsdag 7 juli 2010

lite lättare färskost med örter


















denna serverar jag främst som pålägg till bröd men också som röra till grillat och sallader.

1 pkt philadelphiaost (200 g)
1 burk kesella 1% (250 g)
ett knippe färska örter (jag använde timjan och oregano), finhackade
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk bruschettakrydda (bild finns här)

blanda ihop allt och låt stå i kyl ett par timmar. dekorera med färsk timjan

4 kommentarer:

  1. Sån här oströra är ju perfekt nu när det är grill säsong. Passar till allt. Och är ju så gott! Testa till grillade grönsaker :-)

    SvaraRadera
  2. wow! coolt att göra egen färskost, det har jag aldrig provat! åker direkt upp på måste-lagas-någon-gång-listan!

    SvaraRadera
  3. Åh, sån här vill jag också ha! Gud, jag vill ju ha allt! Du gör ju så mycket gott!! Om två veckor är jag hos dig kompis!

    SvaraRadera
  4. Och jag som sparade ett färskostrecept senast häromdan. Har tänkt göra egen färskost länge, men det har aldrig blivit av. Bokmärker ditt recept också. Vill även passa på att tacka för dina finfina smultronställetips hos mig! :-)

    SvaraRadera