lördag 11 september 2010

bearnaisesoppa - en ny favorit!






















detta kommer jag förmodligen att äta ofta framöver.... :-) dels för att jag gjorde för fyra pers men bara jag var hemma och har ett par burkar i frysen, men framför allt för att det var fantastiskt gott!

jag gissar att många av oss har en förkärlek för den goda smaken i bearnaisesås, men att man ofta avstår p.g.a. den rent obegripliga mängden fett...

här är dock en soppa som är hyfsat smal och hur god som helst, bara att njuta.

för 4 pers:

6 potatisar
3 morötter
2 gula lökar
en klick smör
4 tsk torkad dragon
1 liter vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl lättcremefraiche

finhacka potatis, morötter och lök och fräs i smör. slå över vatten, vinäger och lägg i dragon samt buljongtärningar. låt koka sisådär 20 min. mixa slätt med stavmixer eller i blender. späd med creme fraiche och låt koka upp. smaka av med salt & peppar. servera med ytterligare lite torkad dragon på toppen.

jag åt min soppa ur en rejäl kopp och tog en rostad macka till :-)

2 kommentarer:

  1. Mmmm, så gott det låter. Vi har tänkt köra lite sopptema på tisdagarna i höst så detta kommer vi absolut att göra!

    Ja, vi känner oss väldigt nöjda med kameran. Vi fotograferar både det ena och andra. Så enorm skillnad mot de stora som man tittat på innan och enkel att använda.

    SvaraRadera
  2. Låter verkligen jätte spännande! Så svårt att tänka sig en soppa av en god bearnaise, man kopplar det nog lätt till såsen! Men detta lät ju himlans spännande!:) Hälsningar Carro

    SvaraRadera