tisdag 21 september 2010

spaghetti milanese fr. LEON
























det här var riktigt gott! sjukt mycket smak och så en helt fantastisk doft i köket medan detta stod och puttrade på spisen. det är dock ett långkok, fast för ett par framtida snabba middagar har jag nu fryst ned sås så att det går lite fortare då... :-)

jag gjorde inte exakt som det stod i boken ( som vanligt ) dels för att jag inte har helt samma ingredienser i Sverige jämfört med England, men också för att jag oftast höftar... :-)

för 6 personer:
2 pkt bacon
600 g tomatpuré
4 gula lökar
1 solovitlök
olivolja
4 lagerblad
4 msk torkade örter, jag använde, timjan, oregano och lite rosmarin
1 msk farinsocker
4 dl rött vin
3 dl vatten
6 port. spaghetti
1 kruka basilika
riven parmesan efter smak


skär baconet i små bitar och stek det mjukt, men utan att få någon vidare färg, lägg över i en gryta med lock. finhacka lök och vitlök och stek i olivolja så att det mjuknar, men utan att få färg, lägg över med baconet. tillsätt smulade lagerblad, örter, socker, rött vin och vatten. koka upp, rör om och låt sjuda / småkoka i minst 2 timmar. rör om lite då och då. tillräckligt låg värme bara så bränner det inte fast alls.

koka pastan enligt anvisning på förp. blanda ned pastan i såsen, vänd runt. strö över rikligt med parmesanost och basilikablad.

servera med ett gott rödvin!

3 kommentarer:

  1. Himmel vad gott det låter! Långkok hör hösten till :)

    SvaraRadera
  2. Låter supergott!! Man blir ju lycklig när man hittar en låda i frysen med ett sådant guldkorn!!

    SvaraRadera
  3. Rött vin i köttfärssås har vi oxå provat en gång och det blev gott. Detta receptet verkar dock snäppet godare!

    SvaraRadera