söndag 6 juni 2010

bulgursallad med fetaost och grillad paprika


















ikväll blev det grillat och som tillbehör gjorde jag en snabb sallad som sin enkelhet till trots, är otroligt vacker.

till 2-3 personer:
2 grillade paprikor (fontana, på glasburk)
1 pkt fetaost (jag använder oftast ZETA eller Greco)
ett gäng goda oliver
1/2 rödlök
ett knippe bladpersilja
2 dl bulgur + 2 dl vatten, salt & olivolja

koka upp vatten med salt och olja, dra av plattan, häll i bulgur och låt under lock dra i minst en kvart. (står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)

smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver. när bulgurn svällt klart, låt ånga av utan lock och blanda i salladen.

perfekt även på buffé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar