torsdag 3 mars 2011
tänk vad man kan hitta i kyl och frys - sallad mitt i vintern
många av oss matbloggare har lagt ut bilder på innehållet i sitt kylskåp, känner mig förpliktigad att göra detsamma, lovar att göra det nästa gång jag städat ur... :-)
men här är nästan samma sak, en oinspirerad kväll kikade jag i kylen och frysen och skafferiet och lyckades plocka ihop denna sallad som hade dugt lika gott mitt i sommaren...
för två pers:
1 kalkonfilé
4 ägg
1 burk borlottibönor
marinerad kronärtskocka på burk
ett par körsbärstomater
1/2 röd paprika
en påse medelhavssallad
lite gräddfil
ett par knivsuddar dijonsenap
lurigare än så här behöver det inte bli. skiva kalkonen tunt och stek i smör, krydda med salt och peppar. koka äggen så som respektive vill ha dem. tallriken närmast kameran är min, då kokar äggen i exakt 12 minuter. tallriken bortanför är sambons. hans ägg fick bara koka i 8 minuter (för att inte tala om när det ska ätas till frukost, då är det 5 minuter som gäller). skölj av bönorna, dela upp grönsakerna i mindre bitar på två tallrikar. rör ihop gräddfil och dijonsenap och ringla över. klart.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaDen salladen hade jag gärna ätit. Vilken bra kylskåpsrensning, förlåt visning :-)
SvaraRaderaSå mycket gott du hittade i kylen :-)
SvaraRaderaMarinerade kronärtskocksbottnar är så himla gott. Låter som en god sallad.
SvaraRaderaSeriös sallad, alltså!
SvaraRadera